Erősödő nemzetközi kapcsolatok - Jagodinai vendégek Baján

Baja számára kiemelt jelentőséggel bír az Eötvös József Főiskola, amelyet minden törekvésében támogat, így erősítve az iskolaváros-jelleget – emelte ki Csubákné Besesek Andrea alpolgármester. Hozzátette: fontos lépés, hogy a két főiskola között nyolc éve fennálló jó viszony eredményeképpen már a városvezetők is egyeztettek egymással a további lehetőségekről. Dr. Melicz Zoltán rektor hangsúlyozta: a két főiskola közötti kapcsolat nemcsak szakmai, hiszen az oktatók és a diákok is rendszeresen látogatják egymás intézményét, ráadásul ennek köszönhetően jelentős mértékben erősödtek a szerb-magyar kapcsolatok is. Bízik abban, hogy mindez immár a városok szintjén is erősödni fog.
\r\n
Jagodina polgárainak jókívánságait és üdvözletét adta át Ratko Stevanovic polgármester. Mint elmondta: Jagodina Szerbia szívében található, és a környező falvakkal együtt mintegy 80 ezer lakost számlál. A városban összesen hét felsőoktatási intézmény működik, több ezer hallgatóval, a gyermekek és fiatalok oktatását-nevelését ugyanis nagyon fontosnak tartják. Kiemelte: szerintük az ország fejlődéséhez elengedhetetlen és nélkülözhetetlen a jó szakemberek felsőfokú képzése. Úgy gondolják, a családokat is támogatják azzal, hogy a fiatalok szülővárosukban folytathatják tanulmányaikat, de ugyanilyen fontosak a máshonnan érkező diákok is, akik erősítik a város gazdasági helyzetét. Az önkormányzat szintén mindent megtesz, hogy segítse az oktatási intézményeket, például minden évben hatszáz diák három napi bécsi tartózkodását is finanszírozzák. A városvezető csatlakozott ahhoz a vélekedéshez, hogy ha a két intézmény jó viszonyt tart fenn, az hozzájárul a városok közötti kapcsolat fejlődéséhez.
\r\n
Violetta Jovanovic dékán kifejtette: büszke rá, hogy nemzetközi kapcsolataik közül mára a bajai főiskolával való együttműködésük a legerősebb és legeredményesebb. A két intézmény közötti összes találkozás újabb és újabb tapasztalatokkal gazdagítja a résztvevőket. Ráadásul ennek a kapcsolatnak köszönhetően fedezték fel, hogy Magyarországon több olyan iskola is működik, amely valamilyen szerb jelleget őriz, és mára ezekre is sikerült kiterjeszteni a kapcsolatot.
\r\n
A sajtótájékoztatót követően a szerb vendégek a főiskola diplomaosztó ünnepségén is részt vettek.
\r\n
Sándor Boglárka
\r\n
 
\r\n
Forrás: baja.hu
\r\n

EÖTVÖS JÓZSEF FŐISKOLA

Székhely/Levelezési cím:  
6500 Baja, Szegedi út 2.
Tel.: +36 79 524 624
E-mail: info@ejf.hu

TELEFONKÖNYV

BAJCSY-ZSILINSZKY UTCAI ÉPÜLET
Cím: 6500 Baja,
Bajcsy-Zsilinszky u. 14.
Telefon: +36 79 523 900
Fax.: +36 79 523 970

Hallgatói Neptun Bejelentkezés                          

\r\n

Oktatói Neptun Bejelentkezés                             

\r\n

Webmail                                                           

\r\n

Telefonkönyv

\r\n

 

Free Joomla! template by L.THEME

Our website is protected by DMC Firewall!