Story

Mi a HISZI?

Főiskolánkon, 2005 őszén kezdte meg működését a Hallgatói Információs és SZolgáltató Iroda (HISZI), amely szoros kapcsolatban áll a Hallgatói Önkormányzattal, a Diákjóléti Bizottsággal és az Eötvös Művelődési Egyesülettel, így egymás munkáját segítve még hatékonyabb szolgáltatást tud nyújtani. Az irodában igénybe vehető: fénymásolás, nyomtatás, szkennelés, CD-írás és minden egyéb „irodai” szolgáltatás, ami segítséget nyújt a hallgatók tanulmányaihoz. Tájékoztatást nyújt főiskolai szabályzatok segítségével a különböző hallgatói problémák sikeres megoldása érdekében. A HISZI törekszik a hallgatók főiskolai életének megkönnyítésére. Állandó nyitva tartásával részese a mindennapi hallgatói életnek, úgy a tanulmányi sikereknek, mint az időnként kellemetlen eredményeknek, helyzeteknek.

Honnan és miből nőtte ki magát?

A HISZI befogadója és a főiskola által üzemeltetője az eMagyarország Klubnak, mely 2003. december 9-én nyitotta meg kapuit a hallgatók előtt, s így a Neveléstudományi Kar első nyilvános géptermét vehették igénybe a hallgatók. Az eMagyarország klubhálózat az Informatikai és Hírközlési Minisztérium szervezésében egy országos projekt keretében célul tűzte ki a felsőoktatási intézményekben tanuló hallgatók információs és informatikai fejlődését.

A HISZI kiadványszerkesztéssel (főiskolai jegyzetek, főiskolai újság, szórólapok, meghívó, névjegy és plakát készítésével stb.) is foglalkozik.

2005. óta helyet ad az Eötvös József Főiskolai Kiadó-nak, amely a főiskola oktatói által írt jegyzetek, kiadványok nyomdai előkészítő munkáit koordinálja és végzi. 2005. óta a Kiadó gondozásában számos - oktatóink által írt – jegyzet került nyomdába. A HISZI szoros kapcsolatot ápol a hallgatói szervezetekkel mindkét karon. Segítőként és szervezőként számos hagyományos rendezvény lebonyolításában nyújt segítséget (pl. gólyatábor, gólyabál, farsang, kiállítások, állófogadás stb.).

A HISZI 2007-től a Neveléstudományi Kar épületében az „A” épület 50-es irodában működött. 2007-től a Műszaki és Közgazdaságtudományi Karon is megnyitotta irodáját, ahol a hallgatók az alapvető irodai szolgáltatásokat vehetik igénybe. Az Iroda 2009 szeptemberétől Hallgatói Szolgáltató Centrummá alakult, egyenlőre csak a Neveléstudományi Karon. A Centrum magába foglalta a Tanulmányi és Felnőttképzési Központot és a különböző hallgatói ügyintézéssel foglalkozó egységeket, mint  Karrier iroda, Nyelvvizsga Központ és a Hallgatói Önkormányzat irodája. 2010 januárjától a Műszaki és Közgazdaságtudományi Kar Hallgatói Szolgáltató Irodája új szolgáltatásként külső és belső rendezvények szervezésével foglalkozik.

2015 szeptemberétől a Hallgatói Szolgáltató Centrum végleg leköltözött a Bajcsy-Zsilinszky utcai épületbe, ahol a főiskola új épületében került kialakításra a hallgatói tér, mely méginkább összekovácsolja a főiskolai hallgatókat.

A Centrum szolgáltatásai a teljesség igénye nélkül:

- arculatgondozás, intézményi anyagok, kiadványok tervezése, kivitelezése
- intézményi honlapok aktualizálása, tartalmi felügyelete
- felvételi toborzási kampányok szervezése
- eseményszervezés
- sajtóanyagok koordinálása, belső kommunikáció
- egyéni karriertervezési és álláskeresési tanácsadás
- állás- és gyakorlati hely közvetítés
- alumni szolgáltatások: öregdiákadatbázis fejlesztése, díszdiploma
- Diplomás Pályakövető Rendszer
- hallgatói rendezvények szervezése, koordinálása, lebonyolítása
 intézményi rendezvények szervezése, koordinálása, lebonyolítása

A HISZI számos változáson esett át a nyitástól számítva a mai napig. Mind a „külcsíny”, mind a „belbecs” terén egyaránt. Ezek a változások a hallgatóktól való visszajelzések alapján pozitívak. Ezt a dinamikus fejlődést szeretné megőrizni és tovább fenntartani.

EÖTVÖS JÓZSEF FŐISKOLA

Székhely/Levelezési cím:  
6500 Baja, Szegedi út 2.
Tel.: +36 79 524 624
E-mail: info@ejf.hu

TELEFONKÖNYV

BAJCSY-ZSILINSZKY UTCAI ÉPÜLET
Cím: 6500 Baja,
Bajcsy-Zsilinszky u. 14.
Telefon: +36 79 523 900
Fax.: +36 79 523 970

Hallgatói Neptun Bejelentkezés                          

\r\n

Oktatói Neptun Bejelentkezés                             

\r\n

Webmail                                                           

\r\n

Telefonkönyv

\r\n

 

Free Joomla! template by L.THEME

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd